Alla inlägg under januari 2010

Av Blues - 1 januari 2010 14:37

Det bäddar inte för gott, gott folk!

Bråk, skolbrand, fylleri, våld, misshandel, våldtäkt, rattfylleri, mord, trafikolyckor, rån och rånförsök, knivmord, villa- och lägenhetsbränder, människorov, gängbråk, våldsbrott...

 

Mer än 700 (brott?!) händelser inträffade under mindre än fyra timmar under Nyårsfirandet enbart i Stockholm, 600 i Skåne och Blekinge, över 300 i Västra Götaland. Moskén i Rosengård utsattes för skottlösning, en fyraårig flicka från Malmö (bortrövad) är försvunnen, flera skott avlossades mot en lägenhet i Malmö... Allt detta har inträffat i natt, tidigt imorse och idag, den 1 januari 2010.

 

Runt om i världen fortsätter det med illdåd - självmordsbombare körde in sin pickup i folkmassan och dödade 90 människor under en volleybollmatch i Pakistan idag. Attacken är, som vanligt, de militanta talibanernas verk. Det är de (fundamentalister-islamister) som hävdar att islam är en fredlig religion men samtidigt dödar oskyldiga barn och kvinnor. Räddslan för nya sprängattentat mot flygplan växer, övervakningen ökar drastisk, snart smäller det igen i Irak, Gasa eller Afghanistan. Vart är vi på väg, gott folk?

 

Ångest, hat, hot, fylleri, adrenalin, hämnd, frustration, räddsla, maktlöshet, vanmakt, svartsjuka, avundsjuka  - är det enbart det onda, hemska, destruktivt negativa som ska i fortsättningen driva oss framåt mot vår "mänskliga utveckling" och mot det progressiva? Fy! 

 

Det gamla året 2009 slutade med nåt liknande - en 18-årig tjej mördades brutalt på nyårsafton i Götebörg, en man mördade sin fd sambo och fyra andra på en köpcentrum i Esbo i Finland på nyårsafton, och som sist tog sitt eget liv. Svartsjuka och hämnd var motiven bakom de bestialiska vansinniga mörd, hävdar polisen och "experterna". Vetskapen om att det var en invandrare från Kosovo som var mördare gör det fasansfulla hemska situationen ännu värre - främlingsfientligheten växer mer och mer. 

 

Är det så vi ska ha redan den första dan i det nya året? Vad kommer att hända i morgon? Folk ska ut och fortsätta festa. På söndag? På måndag börjar vi från början med massa nya lagar som träder i kraft  - dubbdäcklagen t.ex men också den nya sjukförsäkringslagen eller utsorteringskedjan. Tusentals sjuka åker ut. Självmord har redan inträffat och forskare befarar nya. Kan vi befara mord och mordförsök också?

                                           

Just nu är jag förtvivlad, desillusionerad, känner mig maktlös och jag är rädd. Är det så jag/vi ska leva i fortsättningen? Rädda och förtvivlade inför framtidens onda händelser och gärningar? Vad är meningen med livet då? Att kämpa? Hur? Och på vilket sätt? Och hur länge?

Skapa flashcards