Direktlänk till inlägg 1 januari 2010

2009 slutade med eländen - 2010 börjar med eländen

Av Blues - 1 januari 2010 14:37

Det bäddar inte för gott, gott folk!

Bråk, skolbrand, fylleri, våld, misshandel, våldtäkt, rattfylleri, mord, trafikolyckor, rån och rånförsök, knivmord, villa- och lägenhetsbränder, människorov, gängbråk, våldsbrott...

 

Mer än 700 (brott?!) händelser inträffade under mindre än fyra timmar under Nyårsfirandet enbart i Stockholm, 600 i Skåne och Blekinge, över 300 i Västra Götaland. Moskén i Rosengård utsattes för skottlösning, en fyraårig flicka från Malmö (bortrövad) är försvunnen, flera skott avlossades mot en lägenhet i Malmö... Allt detta har inträffat i natt, tidigt imorse och idag, den 1 januari 2010.

 

Runt om i världen fortsätter det med illdåd - självmordsbombare körde in sin pickup i folkmassan och dödade 90 människor under en volleybollmatch i Pakistan idag. Attacken är, som vanligt, de militanta talibanernas verk. Det är de (fundamentalister-islamister) som hävdar att islam är en fredlig religion men samtidigt dödar oskyldiga barn och kvinnor. Räddslan för nya sprängattentat mot flygplan växer, övervakningen ökar drastisk, snart smäller det igen i Irak, Gasa eller Afghanistan. Vart är vi på väg, gott folk?

 

Ångest, hat, hot, fylleri, adrenalin, hämnd, frustration, räddsla, maktlöshet, vanmakt, svartsjuka, avundsjuka  - är det enbart det onda, hemska, destruktivt negativa som ska i fortsättningen driva oss framåt mot vår "mänskliga utveckling" och mot det progressiva? Fy! 

 

Det gamla året 2009 slutade med nåt liknande - en 18-årig tjej mördades brutalt på nyårsafton i Götebörg, en man mördade sin fd sambo och fyra andra på en köpcentrum i Esbo i Finland på nyårsafton, och som sist tog sitt eget liv. Svartsjuka och hämnd var motiven bakom de bestialiska vansinniga mörd, hävdar polisen och "experterna". Vetskapen om att det var en invandrare från Kosovo som var mördare gör det fasansfulla hemska situationen ännu värre - främlingsfientligheten växer mer och mer. 

 

Är det så vi ska ha redan den första dan i det nya året? Vad kommer att hända i morgon? Folk ska ut och fortsätta festa. På söndag? På måndag börjar vi från början med massa nya lagar som träder i kraft  - dubbdäcklagen t.ex men också den nya sjukförsäkringslagen eller utsorteringskedjan. Tusentals sjuka åker ut. Självmord har redan inträffat och forskare befarar nya. Kan vi befara mord och mordförsök också?

                                           

Just nu är jag förtvivlad, desillusionerad, känner mig maktlös och jag är rädd. Är det så jag/vi ska leva i fortsättningen? Rädda och förtvivlade inför framtidens onda händelser och gärningar? Vad är meningen med livet då? Att kämpa? Hur? Och på vilket sätt? Och hur länge?

 
 
Sarasvati

Sarasvati

2 januari 2010 17:07

det var fullmåne, är alltid mera brott som begås då.
tyvärr är många människor helt ovetande om att de påverkar oss. De som dricker då, blir ofta fullare och det begås mkt mera våldsbrott under starka fullmånar. Den vi nyss hade var starkare än en vanlig.

Sen är det trost hemskt gräsligt att vi hellre förlórar oss i våld o brott, än kärlek i glädje... vi människor som en är så framstående art av liv!
Vi behöver återknyta, och ge våra barn känsla för allt levande. Vi behöver ge barnen de verktygen, redan i förskolan....o hela skoltiden igenom. Det är enda sättet att vända detta på.
Lära respektera o känna att allt liv är värt att värdesätta
o allt börjar med mej själv...
Det behöver även politiker lära sej... för att kunna vara äkta rakt igenom.

http://www.metrobloggen.se/universalpolitik

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Blues - 7 augusti 2010 18:30

Enligt soc.förs.ministern Cristina Husmark Pehrsson ska den som är allvarligt sjuk och inte kan arbeta ha rätt till sjukpenning. Eller att ersoner som av olika skäl inte kan delta i rehabilitering eller andra aktiviteter kan även i fortsättningen få ...

Av Blues - 4 augusti 2010 17:39

Våra politiker snackar ofta om framtid och utveckling men sällan om barnfrågor. De slår sig ofta för bröstet och säger att "barnen är det viktigaste vi har" och att deras politik handlar bla. om att "skapa ett bättre värld och framtid för våra barn",...

Av Blues - 28 juli 2010 18:26

Journalister och proffstyckare oftast överdriver i sina ansträngningar att lansera en politisk nyhet. Det blir istället en ren åsiktstext där spekulationer får ersätta den opartiska analysen (som nästan inte existerar idag). Så när tex. Fredrik Reinf...

Av Blues - 21 juli 2010 14:47

Hur ser det ut idag när det gäller människors engagemang inom politiken? Enligt vissa undersökningar är det mest tråkigt och politikerförakt breder ut sig alltmer. Betyder det att vi medborgare inte längre tar politiken på fullt allvar eftersom vi al...

Av Blues - 12 juli 2010 16:56

Vad var det vi tv-tittare kunde se bland annat under Almedalsveckan som kunde väcka vårt intresse? Ju, arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorins avgång. Något man inte ser precis varje dag, i synerhet inte när det gäller en så mäktig och hög uppsat...

Skapa flashcards