Direktlänk till inlägg 20 oktober 2009

SD - inte prata, fy! Fatta'ru?

Av Blues - 20 oktober 2009 15:27

Jag vet at ni ljuger - därför litar jag på er.

Något stort är på gång: en blandning av rädsla, oro, hat, hot, besvikelse (och glädje) i våra tidningar och i massmedia i övrigt. Debatten och "fajten" om (med)  Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson  (pga. hans sista uttalande om muslimerna) har börjat. Massa inlägg, artiklar, insändare, feta rubriker och annat. Reaktionerna är ennorma och blandade. Den offentliga debatten har satts i gång och är i full fart. Och det verkar som att nästan alla är med. Eller åtminstone en hel del. Från SD-hatare (och hotare) via de embivalenta (vända kappan) till SD-sympatisörer. Alla har nåt att säga. För yttrandefrihetens skull. Och jag med.

Jag känner etablissemangets (makthavare) metoder när de "olydiga" träder fram med sanningen. Jag tror att de etablerade politikerna är på väg att avslöjas, för problemen med den omfattande massinvandringen skapades av dem och inte av SD eller det svenska folket i allmänhet! Nu kommer det politiska gardet att kämpa emot verklighetens folk: "Om ni inte tycker som vi, så är ni rasister och skall förbjudas!". Det är dags för alla att tänka om. Helt enligt den gamla politiska liturgin har fariséerna/hypokriterna slagit sig för bröstet och tagit avstånd från det som Jimmie Åkesson tillåtits skriva i en "sketen kvällstidning". Just det: han har "tillåtits skriva". I ett starkt demokratiskt land som Sverige blir det ett herrans liv om yttrandefriheten tillämpas! Vem har givit karln lov att uttala sig?! Aftonbladet?! Bevare oss milde herre gud!

Fakta: 1. Vi har på¨kort tid fått en halv miljon muslimer in i Sverige. Givetvis påverkar detta vårt land.
2. Motsättningarna mellan svenskarna och invandrare har ökat under de senaste åren. Så tex. Mona Sahlins "deras kultur är bättre än vår larviga midsommar" sätt att tänka slår helt fel och säger nåt om våra politikers moral och sätt att tänka (mer väljarröster och större chans att stanna kvar bland makteliten).
3. Alla muslimer är inte terrorister, men nästan alla terrorister är muslimer, med väldigt få undantag. Detta är ett faktum som mullorna och imamer ska förklara. Inte vi.
4. Kanelbullefilosofin att alla svenskar är mjuka och snälla och menar väl stämmer inte längre. En ärlig man kan bli också oerhört tuff på samma gång. Ska man väl vara helt ärlig då skall man tala bara sanningen och inte ljuga. Civil kurage är önskvärt i dagens läge. Att kalla saker och ting med deras rätta namn.

5. Talibaner finns inte bara i Kandahars sagovärld. De finns i verkligheten och planerar att döda svenska soldater.

Muslimska fundamentalister sitter inte bara näre i Saudiarabien utan också här i Rosengård, Fittja, Rinkeby, Södertälje...
6. Och det är inte SD som ställt till det i Sverige. Ej heller Ny Demokrati, som under många år framställts som "the bad guy". Nej, det är höguppsatta pampar som är tämligen ointresserade och spelar okunniga i dessa frågor, men ansvariga och varje politiker därefter som drar lakanet över huvet när det drar i hop sig till allvarliga diskussioner om den svenska kulturens överlevnad. Strutsbeteendet är fortfarande den luckrativa metoden för vissa pampar att hålla sig kvar högst uppe inom makteliten och inte uttala sig om alvarliga problem. För eliten har som alltid en möjlighet att framställa sig som humanistisk, placera rasismen långt ifrån sig själv och "glömma" ansvaret.

7. Att vi numera inte ens har en religion, dvs. saknar en gemensam tro och bor i ett sekulariserat samhälle, gör oss mer underlägsna alla andra, även tokiga fundamentalister. Vi är splitrade i ett polariserat samhälle. Och vår nationalsång sjunger vi bara i samband med enstaka sportevanemang, men inte på skolavslutningen.

8. Det brtinner ute på våra gator och städer - bilar, skolor och gårdar. Polis, brandkåren, ambulanspersonal, vanlig folk blir attackerade av stenkastare och vågar inte utföra sitt jobb pga. invandrargäng. För att det är cool. Respekt.

Om Åkessons artikel hade varit ett inlägg från en akademiker - och inte från en förbjuden partiledare - hade många tyckt att den var intressant och värd att diskutera . På ett civiliserat sätt.  Men vi lever i vår Ankdamm. Så vi blir hellre överkörda än upplysta (ankor promenerar oförskräckt över gatan). Jag kan slå vad om att den vanligaste reaktionen i de svenska hemmen på Åkessons artikel var: " Att han vågar säga det som vi alla tänker!"

En av SD-motståndarna (?!) (bloggare) skrev bl.a. i sitt inlägg:

"SD kommer inte från en annan planet som vissa av våra politiker och partier. De befinner sig här i Sverige, bland oss". Helt korrekt, vet jag. SD sitter inte i Rosenbad och lyfter feta lön utan är ute bland "verklighetens folk". De ser saker och ting, blundar inte utan vågar påtala de aktuella och de gamla problem i samband med (mass)invandringen och vågar stå för det de propagerar för och reagerar emot. Något som inte stämmer med verklighetsbilden av politiskt korrekta.

"Media har hittils granskat SD som ett fenomen, inte deras åsikter". Ren lögn, vet jag. Alla rikstäckande tidningar (I synerhet Aftonbladet och Expressen) har granskat, uner ett antal år, SD och vissa andra högerextrema rörelser och deras medlemar från top till tå; vilka de är, deras uppväxt, tankar, åsikter, ideer, värderingar osv. Och så skapades den offentliga debatten kring all detta, som i slutändan gav mer klirr i kassan - något våra tidningar är enbart ute efter. Så att ingen kan säga att media inte speglar verkligheten.

"Media ska ta ansvar, sluta vara passiv, ta steget, försvara frihet (att sätta eld på bilar och skolor tex.) och demokrati. För svenskarna tycker inte om rasister. Åkessons artikel visar tydligt klyftan mellan hans och allmänhetens åsikter." Ja, justdet - fyra av tio svenskar - de som röstat för SD (hittils) har fel och de är själva rasister och främlingsfientliga. Fytra miljoner svenskar med sådana åsikter - bevare oss milde herre gud. Vart är vårt samhälle på väg, undrar jag (i all min naivitet)?

De som varje dag ser och själva upplever det negativa sidan av (mass) invandringen tystas ner och skräms till tystnaden till varje pris. De ska inte berätta något. T.o.m själva invandrare som bor i våra brottsaktuella invandrartäta områden typ Rynkeby, Rosengård, Tensta eller Fittja vågar inte berätta nåt till media eller säga ifrån till våldsverkare. Annars är det både dem och deras barn som kan råka illa ut. Det vet alla men de flesta väljer att hålla käften. Pga. hot och rädslan för represalier. Journalister och skribenter vågar inte göra sitt jobb korrekt och granska vardagen, ge den sanna bilden av verkligheten. De kan få stryk, de kan förlora jobbet, de kan få lite dynamit under dörren eller annat på köpet...

"Om media fortsätter låta SD tala om sina åsikter, kommer den klyftan vidgas och förtroendet för SD kommer att urholkas". Jag kan slå vad att inom väldigt snar framtid, förmodligen om bara några månader, blir det 5 av 10 svenskar som är för SD och deras ideologi. Hoppas jag har fel.

Eller "... den hysteriska inkonsekventa häxjakten media driver mot Åkesson och SD bara ökar hans och partiets popularitet". Snälla, du måste nån gång bestämma dig om du är eller om du inte är för mediadrevet.

"I hela Europa har främlingsfientliga och rasistiska partier gått framåt". Sant, det håller jag med om. Vilket betyder att något inte stämmer. Alla är väl inte okunniga, naiva och oinformerade rasistiska idioter (som vi i Sverige) med fördomar. Hur kan det komma sig att miljontals röster höjs mer och mer mot massinvandringens baksida inte bara här eller i Europa, utan i hela västvärlden? Invandrare har väl inte gjort något fel, eller?

 

"Det märks att politikerna ligger lågt kring SD och Åkessons artikel i Aftonbladet". Så ska man göra, eller hur. Duktig vovve. Våra politiker lägger sig inte i - så länge invandrare röstar "rätt". De politiskt korrekta tiger ihjäl de misshagliga och (tillsammans med media) smiter från den viktigaste debatten om invandringen och den misslyckande integrationen. De lägger locket på och undviker diskutera de "tabubelagda" problem och massinvandringens mörka sidor för att inte tappa väljarnas röster. De snackar bara om multikulturalismen - rena utopin och tom skitsnack. Massinvandringens effekter på samhället - ingen intresserad av att föra studier om.

"Man ska inte föra nån debatt om SD och deras åsikter idag. För då kan debatten utvecklas till att folk börjar känna att Jimmie Åkesson kanske har rätt. Då kan det hända att vissa debattörer kan ge sig in i de detaljfrågor som Åkesson brukar ta upp - brott, socialberoende, könsstympning, tvång för det ena och det andra, införandet av vissa sharia-lagar mm. och då kan man komma fram att detta stämmer". Helt rätt och korrekt. Det stämmer helt och hållet och det håller jag med om. Sant.

"SD har visat sitt rätta ansikte. Det är bäst att lämna dem åt sidan och inte debatera. Detta handlar inte om bristande engagemang utan om avtagandet från idioti. Mer debatt skulle innebära mer risk att upphöja SD till något större än de är." Håller med om, men hur ska man tvinga eller få media att gå på såna uppoffringar att inte publicera så mycket skit som möjligt om SD? För, i slutändan, när allting kommer till kritan, handlar det hela om att få mer klirr i kassan. Inte för att väcka oppinion, skapa mer debatt eller att värnma om friheten. Icke.

Vad ska man säga till slut? Ingenting nytt förrutom att klimatet har blivit ännu hårdare. Kylan tränger in mer och mer. Rösterna höjs ännu mer både för och emot. Förra året var ställningen 2 av 10. Nu är det 4 av 10. Om det fortsätter så här med häxjakten, mediadrevet, uppmärksamheten, kampanjen mm. kan det bli inom snar tid 5 av 10. Som räcker väl att SD strömmar in i Riksdagen. Vad kommer att hända då? Hypokriter och dubbelmoralister vet, de som vänder kappan efter (vinnande) vinden vet också, "strutsälskare" blir helt paffa, "vad-har-jag-sagt" sägare kommer att jubla...

Ska man tillåta endast SD att diskutera vissa problem med massinvandringen och mångfalden? Det måste väl alla vi i Sverige kunna göra, utan att bli stämplade som rasister eller främlingsfientliga. Vi kan inte underkasta oss maktens koreografi, så som vissa politiker, journalister och tidningar gjort för länge sedan. Men man ska inte generalisera och dra alla över samma kam. Och samtidigt ska man komma med motargumenter som ska tillintetgöra det Jimmie Åkesson och hans parti påstår, inte bara komma med massa tyckanden och troenden. Och, till slut ska man lyfta upp det positiva som mångfalden kan ge i ett demokratiskt samhälle som vårt.

 

P.S Läste idag om läget i Köpenhamn. Fler döda och skadade i de senaste gängkriget. Folk är så rädda att de inte vågar gå ut på kvällen, vägrar gå till jobbet eller till skolan, undviker att vistas ute mitt på dan i vissa riskområden, köper skottsäkra väster... Och ändrar mer och mer sina åsikter om Hels Angels som "bad guy". För det är enbart dem som vågar sätta hårt mot andra rivaliserade gäng (invandrargäng) för att bevara sina knarkområden. Numera delar danskarna gäng i de dåliga och mindre dåliga. Är det ett sånt Sverige vi vill ha här, eller?!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Blues - 7 augusti 2010 18:30

Enligt soc.förs.ministern Cristina Husmark Pehrsson ska den som är allvarligt sjuk och inte kan arbeta ha rätt till sjukpenning. Eller att ersoner som av olika skäl inte kan delta i rehabilitering eller andra aktiviteter kan även i fortsättningen få ...

Av Blues - 4 augusti 2010 17:39

Våra politiker snackar ofta om framtid och utveckling men sällan om barnfrågor. De slår sig ofta för bröstet och säger att "barnen är det viktigaste vi har" och att deras politik handlar bla. om att "skapa ett bättre värld och framtid för våra barn",...

Av Blues - 28 juli 2010 18:26

Journalister och proffstyckare oftast överdriver i sina ansträngningar att lansera en politisk nyhet. Det blir istället en ren åsiktstext där spekulationer får ersätta den opartiska analysen (som nästan inte existerar idag). Så när tex. Fredrik Reinf...

Av Blues - 21 juli 2010 14:47

Hur ser det ut idag när det gäller människors engagemang inom politiken? Enligt vissa undersökningar är det mest tråkigt och politikerförakt breder ut sig alltmer. Betyder det att vi medborgare inte längre tar politiken på fullt allvar eftersom vi al...

Av Blues - 12 juli 2010 16:56

Vad var det vi tv-tittare kunde se bland annat under Almedalsveckan som kunde väcka vårt intresse? Ju, arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorins avgång. Något man inte ser precis varje dag, i synerhet inte när det gäller en så mäktig och hög uppsat...

Ovido - Quiz & Flashcards